Brädspelsinspirerad baby-reveal!

När ska man egentligen berätta för alla att man väntar barn? Vi gjorde lite efterforskningar och det verkar inte va helt givet och inget är vare sig rätt eller fel. Det verkade ändå vara så att efter första ultraljudet fanns det mest rekommendationer om att nu är det säkert att berätta. Vi hade lite skilda tankar kring när och hur vi skulle göra detta. Jag brukar i vanliga fall vara ganska obrydd kring hur något ska göras så jag blev förvånad över att jag helt plötsligt hade så starka känslor kring detta. Jag ville absolut vänta så vi inte behöver ge alla dåliga besked om det skulle skita sig. Det infaller normalt vid det första ultraljudet, som inte alls är det första ultraljudet i många fall som jag förstått nu. Vi gjorde ett tidigt ultraljud vilket jag trodde va det man refererade till som det första ultraljudet.

Det är mycket information som inte kommit till mig då jag inte fått närvara på någon av samtalen träffarna med vården på grund av pandemin.

Vi hade ett missfall tidigare som var tungt för oss, då hade vi berättat för ett fåtal och det var tungt att behöva säga. För hur möter man någon som berättar något sånt. Det ville jag undvika igen så därför ville jag vänta extremt länge. Vi väntade ganska länge, och alla gör väldigt olika här. Någon väljer att berätta så fort stickan visar plus, andra är tysta tills dess att de skjuter barnvagnen framför sig. Närmaste familjen var involverade i informationen supertidigt. Sen våra närmaste vänner efter 12 veckor. Sen tog det lååång tid innan övriga fick veta.

Det är ju ett sånt jävla lyckorus att berätta. Jag och min sambo satt på kvällen alldeles nervösa “ska vi berätta nu”. Jag ringde min syrra för att be om råd, för jag behövde tydligen någon annans godkännande, sen så släppte vi nyheten. Sambon skickade ut i vår gemensamma bekantskapskrets chattgrupp. Jag kallade till mig mina vänner lite mystiskt via Discord och nästan grät fram… “Jag ska bli pappa…”

Efter detta så ville jag berätta personligen för det var så jävla roligt att göra det.