Det är väl verkligen att ta i när man säger att det finns positiva saker med pandemin när det drabbar oss alla på så många olika och brutala sätt. Ändå är det så att när man väntar barn så förändras mycket. Här följer fem oväntade saker som ändå är positivt med att vänta barn under pandemin.

Inget tafsande 
När kulan börjar synas och man börjar visa upp mamma attribut då är inte kroppen längre din. Den tillhör nu hela världen och framförallt till före detta barnbärare. Det ska kännas på magen helt utan förvarning och tillåtelse och det ska läggas kommentarer om kroppen. Nu när det är pandemi är det sociala trycket tillräckligt stort för att detta ska upphöra. Nu får alla gravida kvinnor behålla sin integritet. Ja, fast kommentarerna om hur rund och spänd man är, de slipper man inte undan. 

Mer tid för varann 
I och med att man är tillsagd att vara hemma så ser man även mer av varandra och får mer tid med tillsammans. Man får mer tid till att prata ihop sig om framtiden tillsammans. Restiderna till och från arbetsplatserna blir istället mer tid till familjen då man arbetar hemma.

Spara pengar
Sen pandemin började så har restaurangbesöken, biobesöken och andra kostnadsdrivande aktiviteter drastiskt minskat. I och med att man arbetar hemma också så kommer man undan med att återanvända sina myskläder, sparar in på tillfällena när finkläderna ska fram när man väl går ut. Vi är åtminstone så lyckligt lottade att ha trygga anställningar med låg risk för både permittering och uppsägning.

Inga oväntade besök
Man har kämpat i flera timmar för att klämma ut sin lille parasit som nu ska stå på egna ben… i sinom tid… runt ett års ålder. Då dundrar hela släkten, in medans ögonen rullar bak i huvudet på en och man sakta låter medvetandet domna bort en stund, och väcker en ur dimman. Din partner orkar inte heller mota släktingarna för även han är trött… av någon märklig anledning. Men nu när det är besöksförbud så mottar personalen dem i dörren istället så man kan fokusera på det lilla knytet man satt till världen istället. Behöver inte trixa med ursäkter för att få vara själva en stund.

Ingen FOMO (Fear of Missing Out)
Jaha, gravid och blir tvungen att tvärt sluta med alkoholen, visst du kan fortfarande gå på festen så länge som kroppen tillåter men det är inte riktigt samma sak. Så då får man istället sitta hemma och ta det lugnt. Men nu behöver man inte vara orolig för att missa något för ingen annan kan träffas nu heller på grund av restriktionerna. Då behöver man inte vara orolig för att någon annan har roligt utan dig!