Nu har det hänt saker hos oss igen. Lägenheten vi bor i känns bara mindre och mindre för varje dag som går nu när vi vet att vi snart flyttar… och det var ju inget som vi visste innan vi bestämde oss för att uppgradera de saker som vi behövde. Tvättmaskin skulle installeras genom vår hyresvärd och vi köpte ny säng som skulle levereras efter nyår.

Sen hittade vi som bekant det där objektet som vi slutligen köpte och våra “uppgraderingar” på lägenheten låg fortfarande kvar. Lite panik infann sig när det ringer på telefonen en dag från och vår säng redan är klar och redo att levereras idag. Panik är såklart att nu behöver vi ju göra oss av med vår gamla säng kvickt och det fixar vi inte på några timmar. Jag nämner nervöst att vi inte kan ta emot den än utan ber om att vi skjuter upp leveransen då vi behöver göra plats för den nya sängen. I en liten lägenhet så är det begränsade möjligheter att flytta runt möbler för att göra plats för andra.

Gammal trotjänare och individen som spenderat mest tid på den

Den gamla sängen har varit ett riktigt schyst hemmabygge som Agnes tog med sig från sin 20m2 ish lägenhet med mycket förvaringsutrymme. Ett extra “källarutrymme” på ena sidan och skåp på andra sidan. Nackdelen dock har varit de trånga nätterna där man ordat om vem som har mest plats i sängen och de onda ryggarna på morgonen. Så vi rensade ut allt på en helg och la ut den för upphämtning. Då blir man av med sakerna fort! Ja sängen alltså, sakerna som var i sängen de fick liksom flytta till en annan plats tillfälligt.

Oh lord, detta var mitt hemmakontor

Så just nu så lever vi lite i kaos tills dess att vi har mer plats. I vanliga fall har jag svårt för att leva i ett liknande stök men det är mycket lättare att göra vissa undantag om det är under en begränsad tid och att det finns en tidsbestämd plan för allting.

Byggsats

Vi hade länge pratat om att köpa en ny säng då den gamla började bli lite väl liten för oss. Nog för att man vill gosa och vara nära varandra så kommer i alla fall jag till en gräns där man behöver sitt lilla utrymme för att kunna sova ordentligt utan att ligga i en konstig ställning. Vi lovade varandra att titta på en ny säng när vi skulle flytta till ett större hem. Sen när det såg ut att inte bli så och barnet började närma sig och vi såg flera problem med den lösningen som vi hade för tillfället så gjorde vi slag i saken och passade på att åka till en sängbutik under black week för att prata säng. Vi gjorde slag i saken och slog till på en kontinentalsäng med blandat mjuk och fast mellanmadrass för att passa oss båda.

Det blev riktigt bra och lillan har sin egna bedside crib vid sidan av. Det ska bli gött att sova i en riktigt bra säng framöver…. Jag sa nästan det där helt utan reflektion, vi ska ju bli föräldrar, sömn är väl snarare en sällsynt resurs, men än så länge så har jag ingen aning om vad som väntar!