Alla nyårsaftnar har vi alltid vetat precis vad som ska hända och vi har haft ett typiskt schema som vi har följt i all fall de senaste fyra åren. Dagen innan, handla mat för det lilla sällskapet som kommer på trerättersmiddagen innan festen. Det lilla sällskapet brukar även hjälpa till att pynta till nyårsfesten då vi bjuder in runt 20 pers i vår tvårumslägenhet och firar in det nya året. Maten har undertecknad alltid stått för och det har varit en liten fest att en gång om året laga en trevlig trerättersmiddag för goda vänner. Att det är vi som står för nyårsfirandet har väl hunnit bli en tradition som vi bröt i år. Det bestämdes egentligen med anledning av att Agnes kommer att vara väldigt gravid vid tillfället och vi var osäkra på hur mycket hon orkar med. Jag håller mig dessutom nykter utifall att lillan inte kan hålla sig. Om vi skulle behöva ta oss till förlossningen. Vi behövde ett sätt att kunna lämna festen på egna villkor utan att för den delen avsluta den. Därför hade vi inget i år.

I år blev det heller inte att någon annan drog ihop något på grund av pandemin. Istället så firade vi nyår tillsammans med min familj, i samma konstellation som julfirandet. (Agnes reflektion)

De hade en överraskning för oss!

Ingen som ifrågasätter att det är en gojja det rör sig om

De hade ordnat en liten babyshower till oss! Världens finaste familj, de väntade på oss och poppade konfettibomber när vi gick in i rummet och ropade “Surprise!”. Det var presenter, ballonger och en obligatorisk blöjtårta, själva symbolen för babyshowers. Jag hade ingen aning om detta så det var verkligen en överraskning. Det som gjorde det extra roligt var att vi hade diskuterat detta dagen innan huruvida det skulle vara möjligt att ha en shower med våra vänner i rådande läge eller om det skulle få vänta till vi fått en lugnare situation. Så fick vi en redan dagen efter. Fantastiskt!

Jättefina presenter
Oss framför presentbordet
Rosa prinsesstårta. Efter denna började lillfröken leva rövare i magen.

Kvällen varvades således mellan nyårsfirande och babyshower. Det blev inte på långa vägar ett typiskt nyår som vi är vana vid men vi kunde å andra sidan gå hem precis när vi önskade, inget städande efter fest och bäst av allt är att vi kunde inleda början av året med att vara pigga och fräscha.

Gott nytt år!