Julen brukar alltid vara den mest naturliga högtid att hålla släkt och familj uppdaterad på vad som händer i allas liv. Det har varit så naturligt att göra det att det under ett ögonblick nästan går upp för mig att vi har nog inte berättat för hela släkten än. Informationen gick nog ut ändå genom att det spridit sig genom övriga släktingar som har berättat om våra goda nyheter. Vi går såklart miste om glädjen med att berätta in-person vid släktträffar men detta är nog det bästa ändå. Jag tror det skulle höja mer ögonbryn om vi hade dykt upp på nästa släktträff med ett barn i famnen. “Hur fasen har vi inte fått veta något på över ett år”. Det skulle kännas väldigt olustigt.

I år blev julen inget tre dagars firande. Som börjar med mammas sida släkten dagen innan julafton. Sen ses i åter igen på julafton och fortsätter med farsans sida släkten på juldagen. Istället blir det ett koncentrerat firande med mina föräldrar och min syster och våra respektive såklart och tillhörande barn. En liten julafton. På många sätt kanske välkommet att helt fokusera på en enda dag under storhelgen. Göra mat för bara den dagen och inte för en hel helg, och använda resten av tiden till att ägna sig åt andra aktiviteter eller för att vara med sin närmaste familj och vila upp sig. Presentinköp endast till de närmaste. För våran del kan det istället vara ett välkommet mys. Inget ont alls om att samla alla över julhelgen, dock har vi haft det privilegiet hela tiden. Toleransen för att göra annorlunda ett av åren är därmed ganska hög, även om man bär med sig att det ser väldigt annorlunda ut för flera familjer.

Vi fick dock möjligheten att träffa mammas sida släkten under annandagen. Under ordnade former träffades vi utomhus och hade en gemensam korvgrillning. Lagom påpälsad då det var kallt ute. Vi tog emot flera grattis, vi har ju inte träffats sen Agnes blev gravid, vilket var mycket kul. Vi får absolut bjuda in släkten till huset när det finns möjlighet för sånt igen.

Julhelgen har varit blandad med ledighet och mycket att göra inför flytten till villan. Vi har gjort en lista på de saker vi behöver förbereda, typ uppsägning av tjänster och vilka nya tjänster som ska tecknas. Bolån och var vi hittar det bästa alternativet. Flyttfirma osv. osv. Vi har också passat på att rensa ut så mycket som möjligt och sälja av de gamla saker som vi inte längre behöver, eller som vi aldrig behövt om vi ska vara helt ärliga.

Vi hann också med att vara ute lite i snön som föll sista lediga dagen. Så efter lite ledighet så är det nya tag inför 2021 som kommer att bli ett väldigt händelserikt år för oss. Vi väntar på att lillan ska födas och sen är det dags för flytten.