Man hinner samla på sig mycket saker när man har bott på ett och samma ställe länge. Sen när det är dags att flytta så börjar man tänka på vad det är man egentligen behöver och de saker som man har kvar men inte längre använder. Så det börjar med att man går igenom det man har och delar upp det i en hög med slänga och en hög med sälja och om man är något som jag så vill man lägga allt i sälj högen. Högen blir sedan två högar där den ena är sälj nu med en gång och den andra är säljs vid senare tillfälle, när jag orkar.

Minns ni detta?

Så under julen blev det tillfälle att lägga ut saker och ting för försäljning och jag fick äntligen sålt mitt Playstation 3 med samtliga spel som jag samlat på mig under åren. Ja just det… playstation 3 det är ganska gammalt det. Den har legat i högen “säljs vid tillfälle” och har legat där tre år för länge. Dessförinnan låg den bara oanvänd. Sen passade vi på att bli av med lite möbler som stått oanvänt länge hos oss också. Det kickade verkligen igång när vi fick sängen levererad och vi blev tvungna att utrymma sovrummet för att göra plats till den nya stora sängen. Som är helt gudomlig att sova i för övrigt! Då blev akutlösningen att tillfälligt använda balkongen som RAM minne för våra prylar.

I lördags så tog vi ett tillfälle igen att gå igenom vad vi hade på vinden och la allting igen i snabbverkande högar. Slänga och skänka (ah jag ljuger lite för två saker hamnade ändå i nån form av säljhög). Mycket effektivare och så kunde vi flytta upp sakerna på balkongen som inte sålts på vinden och fortfarande ha god möjlighet att kunna gå in i förrådet och hämta det vi behöver.

Tillbaka till sin forna glans!

Som vanligt efter att man har städat undan så infinner sig en liten städeufori så man känner att mödan har varit värd. Tanken på att städa undan är sällan kul. Men det är en fördel för ordningsamheten att den där känslan infinner sig när man tittar ut över sina marker (60m2) och ser att det bjuder in en att stanna ett tag och njuta av sitt hem.