Nu har vi snart betat av hela listan som vi sa att vi behövde göra innan bebisen kommer. Det känns bra att ha en lista att jobba efter så även jag känner att jag är delaktig i det nya familjeskapandet. Jag har ett behov av att göra någonting för familjen även i detta skede. Listan

  • Villa
  • Bolån
  • Bil
  • Barnvagn
  • Babyskydd
  • Babykläder
  • Queen size säng
  • Bedside crib
  • med mera….

Vi har nu betat av i stort sett allting på listan som är riktigt akut i närtid. Vårt barn visste vi var påväg långt innan och där gjorde vi vissa inköp ganska tidigt. Tidigare än vad vi behövde faktiskt. Jag tror mig ha identifierat våran köp strategi. Vi funderar ett tag innan vi börjar titta på vad vi skulle kunna tänka oss. Sen går vi och faktiskt gör lite research, kanske går till en butik och frågar någon, kanske tittar på material på nätet för produkterna. Sen bestämmer vi oss för en specifik modell eller för vissa villkor. Sen väntar vi på att det ska dyka upp på andrahandsmarknaden eller alternativ på någon annan form av kampanj. Det har fungerat väldigt bra för oss hittills vilket har gjort att vi har kunnat spara ganska mycket pengar på så sätt. Vilket är toppen för då bultar det småländska hjärtat något starkare. Plus att man kan lägga de pengarna på något annat viktigt. Vi använder alltså samma strategi för dyrare barngrejer som vi gjorde för villan (gå på hundratals visningar, bilda sig en bild av vad man vill ha, skaffa kunskap för att göra en behovsanalys, slå till när rätt objekt dyker upp). Problemet med det dock är att man inte riktigt vet när man kommer att slå till och riskerar då att få allting på en och samma gång 🙂 ah och vi löste ju en tvättmaskin via vår hyresvärd, för att veckan efter beställningen säga upp lägenheten.

Ska de ha mer kläder än en själv?

De riktigt tunga grejerna är dock klara nu och det finns en bank som tar hand om bolånet. Vi har en flyttfirma som hjälper oss med flytten. Ledigheterna är ordnade de också så även jag kan vara hemma med barnet den första tiden. Massor med kläder har lillan fått också och jag tror knappt vi köpt ett enda plagg själv (det stämmer inte fullt ut men jag överdriver för effekt) utan släktingar har varit så glada i att ge oss babykläder och vi är tacksamma för detta. Jag har inte riktigt greppat att även andra är så glada i att få ska få barn. Det enda som egentligen kvarstår är bilen och babyskydd. Men jag tror vi behöver landa lite innan vi ger oss in i bilen. Det är många kostnadsdrivande grejer som går just nu och vi behöver landa i att bo med villautgifterna sen är vi redo att hoppa på även den. Tills dess finns det en bil att använda även om den är i det allra minsta laget.

Nu håller vi ut det sista och väntar…