Nu har extra karantäntid börjar för oss. Vi håller oss båda på avstånd från många av de dagliga aktiviteter som vi annars hade gjort. Jag har exempelvis handlat fram till nu för att minimera risken att drabbas av smitta. Nu börjar det bli så pass nära förlossningen att även jag stannar hemma och undviker att gå till dagligvaruhandeln. Vi har istället fått hjälp från mina fantastiska föräldrar som ställer upp. Även vissa vänner ställer upp så det finns hjälp bara runt hörnet. Det kräver lite mer planeringen men det är det värt så att jag kan vara med på förlossningen. Jag är nämligen inte välkommen om jag skulle vara sjuk. Fullt rimligt men det får ju dessa konsekvenser att vi nästan låser in oss.

Så det har varit ungefär en vecka på hårdare karantän när några vänner kommer förbi och överraskar genom att ringa på dörren och parafrasera passagen ur bibeln om de tre vise männen. En korg överlämnades med presenter till lillan. Alla hade ordnat presenter för att sedan samla ihop det i denna fina korgen nedan. Väldigt uppskattat för oss som saknat att träffa vänner, även om de stod 3 meter ifrån dörren och pratade med oss. Det var verkligen ett fint sätt att visa uppskattning på.

Mer användbart än guld, rökelse och myrra

Det följde sedan att det kom ytterligare visa personer och lämnade över “lillans första vän, Råge”. Denna Råge kommer att rama in barnhörnan fint i nya huset och det kommer ta en bra stund innan hon växer sig större än honom.

Han kom med ett namn, Råge!

Tack snälla ni som tänkte på oss och som kom med presenter! Lillan har nu massor med saker som kommer att behövas.