“Han kommer snart få lite konkurrens”. “Vad menar du lite? Han kommer inte att ha en chans” – Kommentar om katten när bebisen kommer.

Detta inlägg blir en liten homage till våran bebis som nu snart blir vår lilla katt. Det finns en tydlig rangordning här i familjen och ska man vara helt ärlig så har han varit av högsta sorten ett ganska långt tag nu. Det är väl verkligen så att våra husdjur blir våra bebisar tills dess att de ersätts av faktiska bebisar. Vår lille Baron har inte varit något undantag. Han har varit en ögonsten ända sen han kom till oss och gömde sig i lägenheten i fyra veckor innan han godkände oss som husse och matte.

Baron!

Han blir uppklädd kring jul
Uppklädd till fest…även om han inte är på festhumör
Han får en egen plats när jag jobbar hemifrån som han kan basa ifrån
Han har fått prova på bärsele
Han tackade oss för att han fick en egen liten säng (trodde han)
Han tackade inte för kläderna han fick pröva
Han sover som en kringla

Om vi läser in mer än vad det kanske står för i Barons beteende så märker vi att han nog vet att det är något på gång. För några dagar sen så började han halta efter att ha vaknat ur sin dagstupplur, som sträcker sig från morgon till eftermiddag. för övrigt. Vi blev oroliga för honom och ringde veterinären och stämde av hur pass allvarligt det skulle va. Vi tyckte det var väldigt konstigt då han är en innekatt och att plötsligt börja halta kan ju vara något annat som vi inte upptäckt. Teorierna var att han eventuellt sträckt sig när vi lekt eller om han sovit på en nerv eller det mer allvarliga att en tumör tryckte på något som gjorde att han haltade. Han fick i alla fall mycket uppmärksamhet de närmaste dagarna och efter helgen så var han helt återställd. Uppdraget utfört, han vet hur han får våran uppmärksamhet. Så nog att han bara är en katt men han har sina strategier för att få våran uppmärksamhet.

Hans favorit sittställning. Lärt sig att sitta på baken som vi gör.

Ska vi vara helt ärliga så kommer denna lille pelle inte att glömmas bort. Han är fortfarande lika gosig som alltid. Av naturliga skäl så kommer han dock att gå från vår lilla pojke till vår lilla katt.

Agnes ville föra till protokollet att han kommer att bli storebror… inte bara katt.